Den mörka sanningen

Under 2008 anmäldes mer än 18000 bilresor med alkoholpåverkade förare och varje år dör ca 125 personer i olyckor med alkoholpåverkade förare. Listan skulle kunna göras lång på fakta som verkligen skrämmer en. Det är den mörka sanning som vi lever i och den mörka sanning som familjer, släkter, vänner och andra närstående till offren dras in i helt oskyldigt.

Den 23 oktober 2001 kördes Erik Bergendahl ihjäl av ett rattfyllo på väg till sin innebandyträning, Erik var då bara 13 år och på väg till vad han trodde skulle bli en vanlig innebandyträning. Men så blev det inte. Han kom aldrig fram. Han hittades död vid ett träd ihjälkörd av en person som hade tagit fel beslut. Beslutet att sätta sig i bilen efter han hade druckit. Föraren fick två års fängelse och hade 1,6 promille i kroppen vid det tillfället.


Familjen Bergendahl tillsammans med Stockholms Innebandyförbund och Svenska Innebandyförbundet driver fonden som arbetar för att skapa en "våga säga nej" attityd bland ungdomar mot rattfylla. Fonden delar också ut 2 stipendier varje år i samband med SM-finalerna i Globen till en kille och en tjej i åldern 11-15 år.

För att hjälpa fonden och visa uppskattning för deras arbete anordnar vi en innebandycup där allt överskott går oavkortat till minnesfonden.

Bloggen kommer att fungera som hemsida för Sebastian Håkansson och Matilda Bergströms innebandycup. Innebandycupen kommer att äga rum den 4 april i Jönsbergska hallen i Norrköping.

Hur man anmäler sig ser ni i inlägget innan, men vill du inte spela men vill hjälpa oss på något annat sätt så hör av dig på mailen så får vi diskutera!

Gå gärna in på Don´t drink and drives hemsida oxh läs om Erik och kolla på ett klipp med Eriks syster Marie!http://www.vv.se/ddd2_templates/Page____22884.aspx


Längst ner på sidan finns det ett klipp som du kan ladda hem.

MVH
Sebbe och Matilda
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0